s

Tuesday, April 6, 2010

22 hari lagi

assalamualaikum...
lama rasanya xmeluangkan masa dengan blog ni...rindu lak nk menulis walau dlm keadaan yg di kelilingi kerja yg tergendala...T*****...huh...xnk mention..nnt kecut perut....dlm msa xsampai 3minggu ni la aku kena habiskan msa bersama cik T ni...aduhhh....knp la susah sgt nk bermanja dn menghabiskan msa bersama dia..padahal kalau dgn En. S sanggup plak..ahakssss....gatai!!!
hmm smlm kuar ngn ikin n siti lepak kt Usin terkuarla topik cik T ni...tp topik cik T ni mmg topik hangat budak final year....sembg pnya sembg..smpi satu tahap, terkeluar la idea yg menyatakn bhw kalau la org kta sebut perkataan T tu seribu kali...T tu blh siap...aku snggup xtido demi menyebut perkataan T***** 2....hahaha...mkn T, tido T, mand pn T...tp malangnya aku kena jugak siapkan dia dgn penuh idea dan contents... arghhhhh....wahai cik T...apalah nsib aku kena bermanja dgn ko...
tapiiiiii......
ha.....ingat pasal cik T, terpikir pulak yg sbnrnya aku ni sudah besar...sudah matang...sehingga sudah layak dipertanggungjawabkan untuk membuat research sendiri...terasa juga diri ini sudah perlu memberi input kepada masyarakat...bukan sekadar belajar utk mendapat kerja semata2...sekurang2nya ada juga idea yg ditinggalkan di UKM ni walaupun hasilnya tidak seberapa...
sudah jauh rupanya aku berjalan...1 tahun di pra sekolah...6 thn di sek rendah...5 thn di sek menengah..sthn stgh di menengah atas...dan kini..3thn sudah aku di universiti...alhamdulillah....dpt juga aku tamatkan ijazah pada masanya...tapi.....itupn kalau cik T tu di luluskan oleh Mr Ravi..ahaksss....dh lama xjumpa Mr Ravi...bkn xnk jumpa...tp keadaan blm mengizinkan..ngeee.....
hampir 18 thun menerima pendidikan yg formal, xsedar yg umur pn dh 23...haa??? 23?? huh...byk dh 2...kalau kakak aku dh bertunang kot msa 2...ohhh tidakkkkk!!!! adakah aku juga bakal bertunang pd thn ini???hmmm think!think!think! hehehe
22 hari lagi...
dh xbyk msa yg tinggal untuk aku menamatkan pengajian di sini...22 hari je lg...dgn exm, one more asgnment, n juga xlain xbkn cik T kita... sekejap je kn msa berlalu...rasanya
baru semalam...
aku mendaftar di ukm duduk disebelah azlina affiza...
baru semalam...
aku ke kolam renang memenuhi tuntutan ko-k
baru semalam...
ke dectar mendengar sheik muzapar berucap
baru semalam...
ke kelas titas
rupa-rupanya...
semua 2 dh 2 thun berlalu...
kini....
aku perlu menerima hakikat bhw 22 hari je lg aku akn meninggalkan kwn2 ku di kolej...
22 hari je lagi...
aku akan meninggal kan ikin dan lin...
22 hari je lgai...
aku akn meninggalkan kk, sara dan ayien...
22 hari je lg...
aku akn meninggalkan husna, nadhrah, ziela, dan sharon..
22 hari je lg...
aku akn meninggalkan semua cosmates ku...
ya allah..
sebak pulak rasanya mengingatkan kenangan di ukm ni...
tapi...
aku harap semoga hubungan kita masih kekal...kekal hingga ke akhirat...insyallah...
aku syg kn semua...semua disini...membuat presentation daffodils brsama husna nad kk di pentas dkba...bernyanyi lagu blue bersama sara kk dan ayien di dpn dr noraini sambil meniru gaya artis...hmmm....i need to stop...rasa sebak...

3 comments:

Anonymous said...

ikin:sedih gak, sgt trsentuh...huhuh..sobsobsob...

aniaziz daughter said...

ikin????ko leh komen...hehehe...sedih wei...serius ak sebak....

Missjunne said...

sekejap je kan..dulu ak xtau ak blh dpt kwan ke x kt cni..kampung girl la katekan..hehe
bnyak sgt pengalaman.baik, buruk, masam manis semua ak redah.
we all r going to leave soon, very soon.
kalo dh dpt job roger2 r kt member..tu pun kalo ko sanggup nk jd rakan sekerja ak.huk2